Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 400 g färsk eller
  • fryst kycklinglever
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm mejram
  • 2 msk portvin eller konjak
  • 1-1 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Skär kycklinglevern i bitar. Finhacka löken. Stek levern i smör 3-5 min, den ska vara rosa inuti. Tillsätt löken mot slutet. Lägg lever, lök, ansjovisfiléer, kryddor och portvin i en matberedare. Kör en minut. Späd med grädde i en fin stråle medan maskinen går. Pastejen blir då fluffig som en mousse. Fyll en skål med pastej. Låt stå kallt ett par timmar innan serveringen. Håller sig ca 4 dagar. Garnera gärna pastejen med inlagda gurkor och en färsk örtkrydda.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott