Till Norrmejerier startsida
Indiska köttbullar - koftas med gurka

Indiska köttbullar - koftas med gurka

Mängd: 4 portioner

5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1/2 finhackad grön chili
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk koriander
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk garam masala
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Gurka i Norrmejerier Gräddfilssås:

  • 1 färsk gurka
  • salt 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1/2 tsk chilipeppar
  • 1/2 tsk garam masala
  • 1 1/2 grön chili

Gör så här

Börja med gurkan och skiva den tunt med en osthyvel. Strö över salt och låt stå ca 1 tim. Krama vätskan ur gurkan. Blanda gräddfil, gurka och kryddor. Smaka av med salt om det behövs. Lägg upp i en skål och strö chili över. Låt stå kallt till servering.
Blanda färsen med övriga ingredienser och forma till köttbullar. Bryn dem i smör i en stekpanna. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka 3-5 min.
Servera dem med gurkan och råstekt potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.