Till Norrmejerier startsida
Köttbullar i tandoorisås och banankräm

Köttbullar i tandoorisås och banankräm

Gör gärna en del av färsen barnmild och en del lite bitigare. Såsen kommer barnen garanterat att gilla. Bra mat för hela familjen.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 600 g lamm- eller nötfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • saften av 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • en klick Norrmejerier Smör

till såsen:

  • 2 dl tomatjuice
  • 2 dl buljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 1 tsk maizena

banankräm:

  • 1 banan
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 tsk färsk eller
  • torkad mynta

tillbehör: jasminris och kokt broccoli

Gör så här

Blanda ingredienserna till färsen och rulla köttbullar. Stek dem i smör. Koka ihop tomatjuice och buljong till ungefär hälften. Vispa ned grädde och tandoorikrydda, samt maizena utrört i lite vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg ned köttbullarna i såsen allt eftersom de blir färdiga. Blanda ingredienserna till bananröran. Servera med jasminris och broccoli.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.