Till Norrmejerier startsida
Kryddiga kebabspett med bönor och couscous

Kryddiga kebabspett med bönor och couscous

Goda smaker som de flesta gillar! Välj gärna två olika kryddningar, en mildare och en starkare

Mängd: 4 portioner

4/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk mynta eller timjan, finhackad
  • 1 msk spiskummin
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 4 portioner couscous
  • 1 burk röda kidneybönor

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med ägg, vitlök och kryddor. Tillsätt 2 msk mini fraiche och arbeta färsen smidig. Forma färsen till avlånga korvar. Bryn dem runt om och stek sedan färdigt i ugn, ca 10 minuter. Koka couscous enligt anvisning på paketet. Skölj bönorna och blanda ner. Trä gärna träspett genom "korvarna" som på bilden. Servera med crème fraiche, couscousröra och gärna sockerärtor och chili.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.