Till Norrmejerier startsida
Italian delight

Italian delight

Välj ett mustigt bröd med mycket smak. Här har vi valt ett morotsbröd, men annat ljust formbröd går också bra.

Mängd: 10-12 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1 bröd
  • 1 dl crème fraiche
  • 2-3 msk pesto
  • 200 g parmaskinka i skivor
  • 1 dl soltorkade tomater
  • frisésallad
  • persilja
  • salt och peppar

skinksallad:

  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g rökt skinka, strimlad
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk bostongurka

Gör så här

Rör ihop skinksalladen. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram tills brödet skall läggas ihop. Dela brödet helt, på längden (som en fralla). Bred crème fraiche i botten på frallan. Bred ut ett lager pesto ovanpå. Fördela klickar av skinksallad, grönsallad och parmaskinka över hela brödet. Avsluta med strimlade soltorkade tomater och kvistar av persilja. Servera gan-ska omgående, så att inte brödet hinner bli för mjukt och fuktigt. Skär i skivor med hjälp av brödkniv.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.