Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver

Till garnering:

  • 150 g sötmandel
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

Gör så här

Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm, eller klä den med bakplåtspapper. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Häll i grädden och mjölet blandat med bakpulvret och rör om. Bred ut smeten i långpannan.
Hacka mandeln fint. Smält smöret. Blanda ned socker, grädde och mandel. Rör om så att sockret smälter.
Bred mandelsmeten över kaksmeten.
Lägg gallret på botten i ugnen och ställ långpannan ovanpå. Grädda i 175º, ca 15 min. Flytta upp långpannan till första falsen nerifrån. Grädda ytterligare 10-15 min.
Låt kakan svalna. Skär den i bitar.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.