Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver

Till garnering:

  • 150 g sötmandel
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

Gör så här

Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm, eller klä den med bakplåtspapper. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Häll i grädden och mjölet blandat med bakpulvret och rör om. Bred ut smeten i långpannan.
Hacka mandeln fint. Smält smöret. Blanda ned socker, grädde och mandel. Rör om så att sockret smälter.
Bred mandelsmeten över kaksmeten.
Lägg gallret på botten i ugnen och ställ långpannan ovanpå. Grädda i 175º, ca 15 min. Flytta upp långpannan till första falsen nerifrån. Grädda ytterligare 10-15 min.
Låt kakan svalna. Skär den i bitar.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer