Till Norrmejerier startsida
Kalvstek med dragonsås

Kalvstek med dragonsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • kalvstek ca 1,2 kg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 2 msk färsk dragon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • dragonsås
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Senap-Vitt vin-
  • Schalottenlök
  • 1 msk hackad färsk dragon

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Mixa ihop ströbröd, persilja, dragon, vitlök och olivolja. Salta och peppra. Klappa in brödsmuletäcket på köttet och stek i ugn tills innertemperaturen är 60°. Blanda crème fraiche och dragon, ställ kallt tills servering. Låt kalvsteken vila en stund och servera i tunna skivor med dragonsås.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott