Till Norrmejerier startsida
Kalvstek med dragonsås

Kalvstek med dragonsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(24 röster)

Ingredienser

  • kalvstek ca 1,2 kg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 2 msk färsk dragon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • dragonsås
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Senap-Vitt vin-
  • Schalottenlök
  • 1 msk hackad färsk dragon

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Mixa ihop ströbröd, persilja, dragon, vitlök och olivolja. Salta och peppra. Klappa in brödsmuletäcket på köttet och stek i ugn tills innertemperaturen är 60°.
Blanda crème fraiche och dragon, ställ kallt tills servering.
Låt kalvsteken vila en stund och servera i tunna skivor med dragonsås.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.