Till Norrmejerier startsida
Kardemummafyllda dinkelbullar

Kardemummafyllda dinkelbullar

Mängd: ca 25 bullar

4/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • ½ tsk salt
  • ¾ dl strösocker
  • 8-9 dl ljust siktat dinkelmjöl
  • eller vetemjöl
  • 2 fint tärnade äpplen
  • ½ dl råströsocker
  • 1 dl ljusa russin
  • 1 msk stött kardemumma
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Smula jästen i en skål. Smält smöret. Blanda i crème fraiche och mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i lite av degvätskan och rör om så att den löser sig. Tillsätt resterande degvätska. Tillsätt salt, socker och mjöl (lite i taget). Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under duk i ca 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till en avlång platta. Fyll med äpple, socker, russin och kardemumma. Rulla ihop och skär i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5-10 min, tills bullarna fått fin färg.