Till Norrmejerier startsida
Kardemummafyllda dinkelbullar

Kardemummafyllda dinkelbullar

Mängd: ca 25 bullar

4/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • ½ tsk salt
  • ¾ dl strösocker
  • 8-9 dl ljust siktat dinkelmjöl
  • eller vetemjöl
  • 2 fint tärnade äpplen
  • ½ dl råströsocker
  • 1 dl ljusa russin
  • 1 msk stött kardemumma
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Smula jästen i en skål. Smält smöret. Blanda i crème fraiche och mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i lite av degvätskan och rör om så att den löser sig. Tillsätt resterande degvätska. Tillsätt salt, socker och mjöl (lite i taget). Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under duk i ca 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till en avlång platta. Fyll med äpple, socker, russin och kardemumma. Rulla ihop och skär i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5-10 min, tills bullarna fått fin färg.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott