Till Norrmejerier startsida
Mexican-chilifyllda bröd

Mexican-chilifyllda bröd

Mängd: ca 20 st

4,5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten (37°)
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 1 tsk salt
  • 2 dl polenta
  • ca 9 dl vetemjöl

Gör så här

Smula jästen och lös upp den med lite av vattnet och tillsätt sedan resterande vatten och crème fraiche. Rör ner salt, polenta och arbeta in mjöl lite efter hand till en smidig, inte alltför fast deg. Låt jäsa under duk i ca 30 min.Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare i 15 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ljummet vatten och strö över lite polenta. Grädda i 7-10 min, tills bröden fått fin färg och känns lätta.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott