Till Norrmejerier startsida
Kassler med apelsinsås

Kassler med apelsinsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 500 g benfri kassler
  • 1 1/2 msk Norrmejerier Smör

Apelsinsås:

  • 1 apelsin
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 30 g finhackade jordnötter
  • 2 tsk dragon
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med såsen. Skala apelsinen och skär ut hinnfria klyftor. Skär dem i bitar. Koka upp grädden. Rör ner osten. Lyft bort från plattan. Tillsätt juice, apelsinklyftor och jordnötter. Smaksätt med dragon, salt och peppar. Värm såsen försiktigt innan den ska serveras. Skär kasslern i skivor. Stek dem i smör 2-3 min per sida.
Servera med såsen, pasta och en sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.