Till Norrmejerier startsida
Klappgröt

Klappgröt

En del kokar klappgröt med enbart saft och mannagryn, andra kokar först mannagryn och vatten och tillsätter sedan saften. Gemensamt är vispningen, för vitsen med klappgröt är att den ska vara luftig och porös.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(38 röster)

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 dl mannagryn
  • 2 1/2 dl söt saft, gärna lingonsaft
  • ev extra socker

till servering: Norrmejerier Mjölk eller

  • gräddklick och sylt

Gör så här

Koka upp vatten och vispa ned mannagrynen. Låt dem koka under vispning i 4 minuter. Tillsätt saften och smaka av med socker. Häll upp gröten och vispa den kall. Servera med mjölk eller grädde och sylt.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.