Till Norrmejerier startsida
Kokosflarn med björnbärsgrädde

Kokosflarn med björnbärsgrädde

Flarnen är enkla att lyckas med och passar bra som dessert eller på kaffekalaset i trädgården.

Mängd: ca 30 flarn

2,5/5
(7 röster)

Annons

Ingredienser

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 ägg

Björnbärsgrädde:

  • 1 pkt frysta björnbär (250 g)
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • finrivet skal av ½ citron

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Tillsätt socker. Blanda mjöl, bakpulver och kokos.

Rör ner smöret i kokosblandningen. Rör sist ner ägget. Lägg teskeds-stora kulor glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter tills flarnen fått fin färg.

Ta några björnbär åt sidan för garnering. Mixa resten av björnbären.

Vispa grädden lätt. Blanda de mixade björnbären med grädde och citronskal. Lägg en klick björnbärsgrädde mellan två kokosflarn och garnera med björnbär.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.