Till Norrmejerier startsida
Kokta päron med saffransgrädde

Kokta päron med saffransgrädde

Mängd: 6 portioner

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 6 ganska hårda päron
  • 1/2 liter koncentrerad svartvinbärssaft + vatten, enligt anvisning på flaskan
  • 2 kanelstänger
  • strimlat skal av en liten lime eller 1/2 citron
  • 1 tsk torkad grönpeppar

Saffransgrädde:

  • 1 pkt saffran, 1/2 g
  • 1 sockerbit
  • 2 msk kokhett vatten
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 msk florsocker

Gör så här

Välj en kastrull så att alla päronen får plats. Häll i den utspädda saften. Tillsätt kanelstänger och limeskal. Koka lagen i ca 5 min. Låt den svalna något.
Skala päronen men spara skaftet. Lägg ner päron och grönpeppar i lagen. Koka under lock ca 20 min, lite beroende på sort och hårdhet. Låt päronen kallna i lagen, helst över natten.
Saffransgrädden: Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Häll i kokhett vatten så att det löser sig. Låt det svalna. Vispa grädden hårt. Rör i saffrans-blandningen. Smaksätt med florsocker.
Servera päronen med saffransgrädden och gärna en småkaka till.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.