Till Norrmejerier startsida
Köttbullespett med ugnsrostade grönsaker

Köttbullespett med ugnsrostade grönsaker

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • ca 20 köttbullar, 500 g
  • 1 kruka basilikablad eller spenatblad
  • 2 dl Lätt crème fraiche Vitlök
  • 8 grillspett
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och skala rotfrukterna. Skär potatisen och rotfrukterna i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg i en ugnsfast form och klicka över smör. Smula över rosmarin. Salta och peppra. Baka i ugnen i ca 40 minuter eller tills de fått fin färg och känns mjuka. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna tills de är varma och fått fin färg. Varva köttbullarna och basilikablad på grillspett. Servera med de ugnsbakade grönsakerna och en klick crème fraiche.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.