Till Norrmejerier startsida
Köttfärs- och morotspiroger

Köttfärs- och morotspiroger

.

Mängd: 4 portioner

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 200 g köttfärs
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 4 frysta smördegsplattor
  • salt och nymalen peppar
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet och hacka löken. Stek lök och köttfärs i en stekpanna med lite smör tills det får färg. Lägg i morötter och crème fraiche. Låt puttra och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225°. Låt smördegen tina något. Kavla ut den och lägg fyllningen i en avlång hög på varje platta. Vik över degen och skär kanterna i en halvmåneform. Pressa ihop kanterna ordentligt med hjälp av en gaffel.
Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda i ugn ca 15 min tills de fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.