Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • pajdeg enligt ovan

fyllning:

  • 200 g gravad lax
  • 2 purjolökar
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • ½ dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 3 ägg
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • ½ dl hackad dill
  • ½ tsk salt
  • nymalen peppar

Gör så här

Skär laxen i ca 3x3 cm kuber. Skölj och strimla purjolöken. Blanda crème fraiche med mjölk, ägg, ost, salt och nymalen peppar. Vänd ner lax, purjolök och dill och fyll det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med en blandad sallad.


Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.