Till Norrmejerier startsida
Purjolökspaj med färsk dragon

Purjolökspaj med färsk dragon

En underbar paj som passar perfekt på buffén. Servera gärna lite rökt lax eller skinka till

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 3 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 125 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 2 msk kallt vatten
  • 2 purjolökar
  • 1 kruka färsk dragon
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Champinjon-
  • Kantarell
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Kör mjöl och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i 30 min. Tryck ut degen i en pajform, gärna avlång. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Snitta och skölj purjolöken. Skiva den tunt. Fräs löken lätt i smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad dragon och smaka av med salt och peppar. Vispa ihop ägg, mjölk och crème fraiche. Blanda ner löken och dragonen.
Häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 30-40 min eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg. Dekorera gärna med dragon.




Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.