Till Norrmejerier startsida
Köttfärsknyte med Greve®,

Köttfärsknyte med Greve®,

Mängd: Ca 12 st

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1 chorizo, rå
  • 200 g nötfärs
  • 1/2 rödlök, hackad
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk kapris
  • 100 g tärnad Norrmejerier Grevé®,
  • lagrad minst 11 mån.
  • (smakstyrka 8–9)
  • salt och svartpeppar
  • 2 ark färdigkavlad smördeg
  • 12 körsbärstomater
  • 2 tsk olivolja
  • lite färsk rosmarin

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader. Dela chorizon på längden och skrapa ur köttet. Hacka det och
blanda med nötfärs, lök, oregano, kapris och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.

2. Skär varje smördegsark till 6 kvadrater och lägg på bakplåtspapper. Fördela färsen som en liten
burgare mitt på varje smördegsruta. Vik över hörnen av smördegen men lämna en liten lucka i
mitten.

3. Baka dem i 10 minuter. Dela under tiden tomaterna i klyftor och blanda med olivolja och lite
färsk rosmarin samt salt och peppar.

4. Fördela tomat och resterande ost på färsen och grädda ytterligare ca 10 minuter tills gyllene.
Toppa med lite extra flingsalt och svartpeppar från kvarn.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.