Till Norrmejerier startsida
Krabbpaj med ingefära

Krabbpaj med ingefära

Annorlunda och smakrik paj för dig som vill bjuda på något utöver det vanliga.

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm salt

fyllning:

  • 10 cm skalad färsk ingefära, hackad i bitar
  • ett stort knippe bladpersilja
  • 1 tsk rapsolja
  • 250 g crabstick
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Kör samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tumma ut pajdegen i en låg pajform med löstagbar botten. Ställ formen kallt i 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter. Mixa ingefära och persilja med oljan till en slät kräm. Fördela detta i botten på pajskalet. Lägg crabsticks över. Vispa samman ägg, äggulor och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i formen. Grädda i 200° 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg. Servera pajen varm eller ljummen med en sallad och några rädisor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.