Till Norrmejerier startsida
Krabbpaj med ingefära

Krabbpaj med ingefära

Annorlunda och smakrik paj för dig som vill bjuda på något utöver det vanliga.

Mängd: 4-6 portioner

4,5/5
(11 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm salt

fyllning:

  • 10 cm skalad färsk ingefära, hackad i bitar
  • ett stort knippe bladpersilja
  • 1 tsk rapsolja
  • 250 g crabstick
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Kör samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tumma ut pajdegen i en låg pajform med löstagbar botten. Ställ formen kallt i 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter. Mixa ingefära och persilja med oljan till en slät kräm. Fördela detta i botten på pajskalet. Lägg crabsticks över. Vispa samman ägg, äggulor och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i formen. Grädda i 200° 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg. Servera pajen varm eller ljummen med en sallad och några rädisor.