Till Norrmejerier startsida
Spenat- och krabbpaj

Spenat- och krabbpaj

En god paj att servera på kräftskivan eller festen.

Mängd: ca 8 bitar

4/5
(33 röster)

Ingredienser

  • pajdeg
  • 125 g kallt Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk kallt vatten
  • fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 1 liten burk krabbkött
  • eller 100 g crabsticks
  • 2 dl bladspenat
  • 1 krm muskot
  • salt och peppar

Gör så här

Skär smöret i kuber och lägg det med mjöl och salt i en matberedare. Kör tills det blivit en smulig massa. Tillsätt vattnet lite i taget tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 30 minuter, gärna längre. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Lägg degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Sänk värmen till 175°. Rensa krabbköttet och hacka spenaten grovt. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen i 35-40 minuter.