Till Norrmejerier startsida
Spenat- och krabbpaj

Spenat- och krabbpaj

En god paj att servera på kräftskivan eller festen.

Mängd: ca 8 bitar

4/5
(35 röster)

Ingredienser

  • pajdeg
  • 125 g kallt Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk kallt vatten
  • fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 1 liten burk krabbkött
  • eller 100 g crabsticks
  • 2 dl bladspenat
  • 1 krm muskot
  • salt och peppar

Gör så här

Skär smöret i kuber och lägg det med mjöl och salt i en matberedare. Kör tills det blivit en smulig massa. Tillsätt vattnet lite i taget tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 30 minuter, gärna längre. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Lägg degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Sänk värmen till 175°. Rensa krabbköttet och hacka spenaten grovt. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen i 35-40 minuter.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.