Till Norrmejerier startsida
Skaldjurspaj med sparris

Skaldjurspaj med sparris

Använd gärna en form med löstagbar kant.

4/5
(75 röster)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • ev. 2 msk Norrmejerier crème fraiche,
  • gör degen spröd
  • Fyllning
  • 100 g champinjoner
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 200 g grön sparris (fryst eller burk)
  • 100 g crabsticks
  • en liten burk musslor (150 g)
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g skalade räkor
  • 3 ägg
  • 1 dl riven ost (helst Västerbottensost)
  • salt och peppar

Gör så här

Värm ugnen till 225°. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.Tumma ut degen i pajformen, spara gärna lite deg till dekoration, och ställ formen kallt en stund. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Skiva champinjonerna och fräs dem i lite smör. Lägg sedan i väl avrunnen sparris samt vitlök. Låt alltsammans bli genomhett, krydda med salt och peppar. Lägg detta i botten på pajskalet. Fyll på med crabsticks och musslor. Vispa ihop grädde, ägg och ost. Krydda smeten med salt och peppar och slå den i pajskalet. Grädda i 200° 30 min eller tills fyllningen stelnat. Täck gärna med folie i början.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.