Till Norrmejerier startsida
Skaldjurspaj med sparris

Skaldjurspaj med sparris

Använd gärna en form med löstagbar kant.

4/5
(67 röster)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • ev. 2 msk Norrmejerier crème fraiche,
  • gör degen spröd
  • Fyllning
  • 100 g champinjoner
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 200 g grön sparris (fryst eller burk)
  • 100 g crabsticks
  • en liten burk musslor (150 g)
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g skalade räkor
  • 3 ägg
  • 1 dl riven ost (helst Västerbottensost)
  • salt och peppar

Gör så här

Värm ugnen till 225°. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.Tumma ut degen i pajformen, spara gärna lite deg till dekoration, och ställ formen kallt en stund. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skiva champinjonerna och fräs dem i lite smör. Lägg sedan i väl avrunnen sparris samt vitlök. Låt alltsammans bli genomhett, krydda med salt och peppar. Lägg detta i botten på pajskalet. Fyll på med crabsticks och musslor. Vispa ihop grädde, ägg och ost. Krydda smeten med salt och peppar och slå den i pajskalet. Grädda i 200° 30 min eller tills fyllningen stelnat. Täck gärna med folie i början.

Andra gillade även:

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer