Till Norrmejerier startsida
Kryddig tacopaj

Kryddig tacopaj

Matig paj som uppskattas av såväl gammal som ung.

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(8 röster)

Annons

Ingredienser

pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 1 krm salt

fyllning:

  • 1 burk röda bönor
  • 200 g köttfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 påse tacokryddor
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 stora ägg

Gör så här

Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör tills det precis börjar formas till en deg. Fodra en pajform, gärna med löstagbara, höga kanter. Ställ formen kallt i 30 minuter. Skölj bönorna och låt rinna av. Fräs köttfärs, lök och vitlök. Tillsätt bönor och tacokryddor. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Rör ner grädde och ägg i köttfärssmeten och fyll pajskalet. Baka i 200° ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.