Till Norrmejerier startsida
Laktosfri tacopaj

Laktosfri tacopaj

Matig paj som uppskattas av såväl gammal som ung.

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(10 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 msk Norrmejerier Laktosfri Crème Fraiche
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 1 krm salt

fyllning:

  • 1 burk röda bönor
  • 200 g köttfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 påse tacokryddor
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Laktosfri Vispgrädde
  • 2 stora ägg

Gör så här

Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör tills det precis börjar formas till en deg. Fodra en pajform, gärna med löstagbara, höga kanter. Ställ formen kallt i 30 minuter. Skölj bönorna och låt rinna av. Fräs köttfärs, lök och vitlök. Tillsätt bönor och tacokryddor. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Rör ner grädde och ägg i köttfärssmeten och fyll pajskalet. Baka i 200° ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat.

Tips:

Norrmejerier Smör och Norrgott är nästan laktosfritt och mängden har vanligtvis ingen betydelse för dig som i vanliga fall väljer laktosfritt.

Andra gillade även:

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer