Till Norrmejerier startsida
Laktosfri tacopaj

Laktosfri tacopaj

Matig paj som uppskattas av såväl gammal som ung.

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 msk Norrmejerier Laktosfri Crème Fraiche
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 1 krm salt

fyllning:

  • 1 burk röda bönor
  • 200 g köttfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 påse tacokryddor
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Laktosfri Vispgrädde
  • 2 stora ägg

Gör så här

Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör tills det precis börjar formas till en deg. Fodra en pajform, gärna med löstagbara, höga kanter. Ställ formen kallt i 30 minuter. Skölj bönorna och låt rinna av. Fräs köttfärs, lök och vitlök. Tillsätt bönor och tacokryddor. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Rör ner grädde och ägg i köttfärssmeten och fyll pajskalet. Baka i 200° ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat.

Tips:

Norrmejerier Smör och Norrgott är nästan laktosfritt och mängden har vanligtvis ingen betydelse för dig som i vanliga fall väljer laktosfritt.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.