Till Norrmejerier startsida
Kyckling med tonfisk- och kaprissås

Kyckling med tonfisk- och kaprissås

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 lagerblad
  • tonfisk- och kaprissås
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • ½ burk tonfisk i olja
  • 3 sardeller
  • 2 msk kapris
  • saft av ½ citron
  • nymalen svartpeppar
  • 1 ask blandad sallad, ca 70g

Gör så här

Koka upp vatten, buljong och lagerblad.
Lägg i kycklingfiléerna och koka sakta i ca 10 min tills filéerna är helt genomkokta. Låt kycklingen svalna.
Kör alla ingredienser till såsen i en mixer. Lägg upp salladen på fat.
Skär kycklingen i tunna skivor. Ringla över dressingen och dekorera gärna med kaprisbär och persilja.


Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.