Till Norrmejerier startsida
Kyckling med tonfisk- och kaprissås

Kyckling med tonfisk- och kaprissås

Mängd: 4 portioner

4/5
(3 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 lagerblad
  • tonfisk- och kaprissås
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • ½ burk tonfisk i olja
  • 3 sardeller
  • 2 msk kapris
  • saft av ½ citron
  • nymalen svartpeppar
  • 1 ask blandad sallad, ca 70g

Gör så här

Koka upp vatten, buljong och lagerblad.
Lägg i kycklingfiléerna och koka sakta i ca 10 min tills filéerna är helt genomkokta. Låt kycklingen svalna.
Kör alla ingredienser till såsen i en mixer. Lägg upp salladen på fat.
Skär kycklingen i tunna skivor. Ringla över dressingen och dekorera gärna med kaprisbär och persilja.