Till Norrmejerier startsida
Kyckling med tonfisk- och kaprissås

Kyckling med tonfisk- och kaprissås

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 lagerblad
  • tonfisk- och kaprissås
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • ½ burk tonfisk i olja
  • 3 sardeller
  • 2 msk kapris
  • saft av ½ citron
  • nymalen svartpeppar
  • 1 ask blandad sallad, ca 70g

Gör så här

Koka upp vatten, buljong och lagerblad. Lägg i kycklingfiléerna och koka sakta i ca 10 min tills filéerna är helt genomkokta. Låt kycklingen svalna. Kör alla ingredienser till såsen i en mixer. Lägg upp salladen på fat. Skär kycklingen i tunna skivor. Ringla över dressingen och dekorera gärna med kaprisbär och persilja.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott