Till Norrmejerier startsida
Kycklinggryta med jordärtskockor

Kycklinggryta med jordärtskockor

Mängd: 4 portiopner

3/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 400 g kycklingbröstfilé eller lårfilé
  • 2 gula lökar
  • 300 g jordärtskockor
  • 2 morötter
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt och peppar
  • dragonkvistar

Gör så här

Skär kycklingen i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala jordärtskockorna och skär dem i bitar. Skala morötterna och skär dem i slantar. Stek löken i smör tills den börjar bli mjuk och glansig. Tillsätt buljong och låt småputtra. Tillsätt kyckling, grönsaker och grädde och låt småkoka ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och nymalen peppar. Dekorera med dragon. Servera gärna kycklinggrytan med vildris.




Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.