Till Norrmejerier startsida
Kycklinggryta med jordärtskockor

Kycklinggryta med jordärtskockor

Mängd: 4 portiopner

3/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 400 g kycklingbröstfilé eller lårfilé
  • 2 gula lökar
  • 300 g jordärtskockor
  • 2 morötter
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt och peppar
  • dragonkvistar

Gör så här

Skär kycklingen i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala jordärtskockorna och skär dem i bitar. Skala morötterna och skär dem i slantar. Stek löken i smör tills den börjar bli mjuk och glansig. Tillsätt buljong och låt småputtra. Tillsätt kyckling, grönsaker och grädde och låt småkoka ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och nymalen peppar. Dekorera med dragon. Servera gärna kycklinggrytan med vildris.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott