Till Norrmejerier startsida
Buljongkokt kyckling med ruccolasallad och rostade pinjenötter

Buljongkokt kyckling med ruccolasallad och rostade pinjenötter

En elegant och lättlagad sommarlunch.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst á 125 g
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk saft och finrivet skal av 1
  • liten citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 gurka
  • 1 ask ruccola, ca 70 g

Gör så här

Blanda crème fraiche med citronsaft och citronskal, smaka av med svartpeppar. Koka kycklingbrösten i buljong (precis så att det täcker)ca 15 min eller tills de är helt genomkokta. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Skär gurkan i tärningar och skölj ruccolan. Blanda gurka och ruccola och lägg på ett fat. Skär kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå. Strö över pinjenötter. Servera med crème fraiche, nykokt potatis och nymalen svartpeppar.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer