Till Norrmejerier startsida
Kycklingpaj med currysmak

Kycklingpaj med currysmak

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(74 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 2-3 msk vatten

Fyllning:

  • 2 stora kycklingfiléer
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 tsk curry
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®

Gör så här

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200ºC. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra. Skiva purjolök och strimla paprikan. Fräs det i smör tillsammans med curry några minuter. Lägg kyckling och grönsaker i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde och sambal oelek. Häll det över fyllningen. Strö på osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott