Till Norrmejerier startsida
Kycklingpaj

Kycklingpaj

En lättlagad och supergod kycklingpaj som är lika uppskattad varm som kall. Buffé med vänner eller picknick med barnen, denna kycklingpaj passar till det mesta!

Mängd: ca 5 portioner

3,5/5
(584 röster)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 1 färsk lök, hackad
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 tomater
  • 350 g grillat eller stekt kycklingkött
  • 1 finhackad chili
  • 2 tsk färsk hackad rosmarin
  • eller 1 tsk torkad
  • 2 dl Västerbottenost® Riven
  • 4 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet 10-15 min. Fräs löken mjuk i smör. Halvera tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar. Ta bort skinnet från kycklingen. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, chili, rosmarin och ost. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills äggstanningen stelnat.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer