Till Norrmejerier startsida
Kycklingpaj

Kycklingpaj

En lättlagad och supergod kycklingpaj som är lika uppskattad varm som kall. Buffé med vänner eller picknick med barnen, denna kycklingpaj passar till det mesta!

Mängd: ca 5 portioner

3,5/5
(493 röster)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 1 färsk lök, hackad
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 tomater
  • 350 g grillat eller stekt kycklingkött
  • 1 finhackad chili
  • 2 tsk färsk hackad rosmarin
  • eller 1 tsk torkad
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®
  • 4 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet 10-15 min. Fräs löken mjuk i smör. Halvera tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar. Ta bort skinnet från kycklingen. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, chili, rosmarin och ost. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills äggstanningen stelnat.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer