Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 8 dubbla lammkotletter eller skivad lammstek
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Sås:

  • 2 1/2 msk Norrmejerier Smör
  • 2-2 1/2 msk paprikapulver
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 4 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

Börja med såsen. Fräs smör och paprikapulver. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med vatten. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt Crème Fraiche. Koka 3-5 min.
Stek kotletterna i smör 2-4 min per sida. Salta och peppra. Servera med sås stekta squashskivor och kokt ris.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.