Till Norrmejerier startsida
Rökt lammkött med solskenssallad

Rökt lammkött med solskenssallad

Mängd: 6 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • ca 450 g rökt lammkött eller rökt skinka
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 bit rotselleri, 100 g
  • 1 liten citron
  • 1 apelsin

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 äggulor beroende på storlek
  • ca 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk grov fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med att rosta solrosfröna. Lägg dem i en torr, kall stekpanna samtidigt som värmen sätts på. Rör om och skaka pannan så att det blir en jämn rostning.
Grovriv morötter, palsternacka och selleri. Använd gärna matberedare.
Blanda alltsammans i en skål. Tillsätt solrosfröna. Pressa citron och apelsin. Häll saften över salladen och rör om.
Vispa samman grädde och äggula. Smaksätt med pepparrot, senap, salt och peppar.
Skär köttet i tunna skivor. Servera med sallad och sås.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.