Till Norrmejerier startsida
Rökt lammkött med solskenssallad

Rökt lammkött med solskenssallad

Mängd: 6 portioner

4/5
(9 röster)

Ingredienser

  • ca 450 g rökt lammkött eller rökt skinka
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 bit rotselleri, 100 g
  • 1 liten citron
  • 1 apelsin

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 äggulor beroende på storlek
  • ca 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk grov fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med att rosta solrosfröna. Lägg dem i en torr, kall stekpanna samtidigt som värmen sätts på. Rör om och skaka pannan så att det blir en jämn rostning. Grovriv morötter, palsternacka och selleri. Använd gärna matberedare. Blanda alltsammans i en skål. Tillsätt solrosfröna. Pressa citron och apelsin. Häll saften över salladen och rör om. Vispa samman grädde och äggula. Smaksätt med pepparrot, senap, salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor. Servera med sallad och sås.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott