Till Norrmejerier startsida
Lammstek med palsternacksgratäng

Lammstek med palsternacksgratäng

Var och en får sin egen lilla bytta med gratäng. Ett gott och trevligt sätt att servera på.

Mängd: 4 portioner

4/5
(11 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1-1,5 kg lammstek
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 tsk timjan
  • 5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 kg palsternacka
  • 1 dl riven lagrad ost
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Klappa in salt, peppar och timjan runt hela lammsteken. Lägg den i en ugnsfast form och stek till 62-65° beroende på hur rosa du vill ha köttet. Skala och skär palsternackorna i skivor. Lägg i smörda små porslinsformar. Krydda med salt och peppar, häll på 2 dl grädde och täck med ost. Grädda i 30-45 minuter, beroende på om det är portionsformar eller en stor form. Täck med folie om det bränner. Tag upp köttet och håll det varmt. Ta reda på köttsaften i pannan och koka den tillsammans med resten av grädden. Sila av skyn. Servera tillsammans med en sallad.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.