Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • ¾ dl mörk sirap
  • 4 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl blandade frön t ex pumpa, solros och sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna. Blanda de torra ingredienserna. Blanda sirap, fil och lingonsylt och vänd ner i mjölblandningen. Fyll formen och strö över fröna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Skär brödet i bitar.

Tips:

Tips! Bikarbonat går att ersätta med dubbla mängden bakpulver. Bröd med bikarbonat eller bakpulver i degen har kortare hållbarhet än bröd med jäst. Förvara gärna brödet skivat i frysen och tina efter behov.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.