Mängd: ca 20 st
Värm filmjölken till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut i filmjölken. Rör smöret mjukt tillsammans med sirapen. Tillsätt smör- och sirapsblandningen, salt, anisfrön och nästan allt mjöl. Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i ca 20 bitar. Rulla bitarna till bullar. Kavla ut till tunna rundlar. Kavla sist en gång med kruskavel eller nagga bröden med en gaffel. Ta ut hål i mitten med en liten rund form (t ex ett litet glas). Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över lite fling-salt och frön.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bröden fått fin färg och blivit spröda. Låt svalna på galler.
Kumminoströra
Blanda ost med crème fraiche, kummin och gräslök. Lägg upp i en skål, dekorera med hackad gräslök och servera till knäckebröden.