Till Norrmejerier startsida
Knäckebröd med kumminoströra

Knäckebröd med kumminoströra

Mängd: ca 20 st

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 2½ dl Norrmejerier Filmjölk
  • ½ paket jäst (25 g)
  • 50 g Norrmejerier Smör, rumsvarmt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 3 dl ljust siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk anis eller kumminfrön
  • Kumminoströra
  • 1 skål
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 1 tsk kumminfrö
  • 2 msk finskuren gräslök (spara lite till dekoration)

Gör så här

Värm filmjölken till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut i filmjölken. Rör smöret mjukt tillsammans med sirapen. Tillsätt smör- och sirapsblandningen, salt, anisfrön och nästan allt mjöl. Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i ca 20 bitar. Rulla bitarna till bullar. Kavla ut till tunna rundlar. Kavla sist en gång med kruskavel eller nagga bröden med en gaffel. Ta ut hål i mitten med en liten rund form (t ex ett litet glas). Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över lite fling-salt och frön.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bröden fått fin färg och blivit spröda. Låt svalna på galler.

Kumminoströra

Blanda ost med crème fraiche, kummin och gräslök. Lägg upp i en skål, dekorera med hackad gräslök och servera till knäckebröden.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.