Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 tsk strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 kg plommon
  • 6 msk strösocker
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Kör mjöl, smör, socker och salt i mixer till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och kör ytterligare ett par sekunder till en deg. Låt vila i kyl en stund. Dela degen i 4 bitar och knåda till bollar. Kavla ut till rundlar på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225°. Skär plommonen i klyftor och arrangera dem på pajdegen. Strö över socker och vik upp kanterna. Pensla med ägg. Grädda i ugn ca 30 minuter tills de fått fin färg. Servera med crème fraiche-glass, se separat recept.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer