Till Norrmejerier startsida
Lantlig plommonpaj

Lantlig plommonpaj

Mängd: 4 portionspajer

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 tsk strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 kg plommon
  • 6 msk strösocker
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Kör mjöl, smör, socker och salt i mixer till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och kör ytterligare ett par sekunder till en deg. Låt vila i kyl en stund. Dela degen i 4 bitar och knåda till bollar. Kavla ut till rundlar på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225°. Skär plommonen i klyftor och arrangera dem på pajdegen. Strö över socker och vik upp kanterna. Pensla med ägg. Grädda i ugn ca 30 minuter tills de fått fin färg. Servera med crème fraiche-glass, se separat recept.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott