Till Norrmejerier startsida
Lasagne med rökt lax

Lasagne med rökt lax

Det fiffiga är att det behövs så lite lax för att ge rätten rejält med smak och sälta. Lasagneplattor finns att köpa både som färsk pasta och som vanliga hårda.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(31 röster)

Ingredienser

  • 6-8 lasagneplattor
  • 400 g lättstuvad spenat, färdigköpt
  • 100 g rökt lax i tunna skivor
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 50 g riven ost, gärna lagrad
  • en klick Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en form. Täck botten med ett lager plattor. Fortsätt med ett lager tinad spenat och ett lager lax. Krydda med peppar. Täck med ytterligare ett lager plattor, spenat och sist lax på toppen. Strö över osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen och slå på grädden. Grädda i cirka 20 minuter eller tills plattorna sugit upp vätskan och stelnat.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.