Till Norrmejerier startsida
Färsk lasagne med rökt lax och broccoli

Färsk lasagne med rökt lax och broccoli

Här är vitsen att använda färska lasagneplattor som blir färdiga väldigt snabbt i ugnen.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(70 röster)

Ingredienser

  • 200 g broccoli
  • 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • en klick Norrmejerier Smör
  • ett paket färska lasagneplattor
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 200 g rökt lax i skivor
  • 1 dl riven Västerbottensost®
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Dela broccolin i mindre buketter och koka dem knappt ätmjuka. Häll av vattnet och häll på grädden. Låt det koka ihop någon minut, krydda med salt och peppar. Smörj en form och lägg ett lager pasta i botten. Fortsätt med broccoli, lax och sedan ett par klickar crème fraiche. Fortsätt med nästa lager på samma sätt. Krydda enbart med peppar mellan lagren. Avsluta med ett lager pasta, crème fraiche och ost. Grädda i 20 minuter. Servera med en grönsallad.