Till Norrmejerier startsida
Laxburgare med kapris, vårlök och örtsås

Laxburgare med kapris, vårlök och örtsås

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(4 röster)

Ingredienser

Laxburgare:

  • 500 g laxfilé
  • 1 ägg
  • ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • salt och peppar

Sås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl finhackad basilika
  • finrivet skal och saft av ½ citron
  • salt och peppar

Till servering:

  • 4 kuvertbröd gärna med vallmofrön
  • 4 citronklyftor
  • 1 krispsallad
  • 1 dl cocktailkapris
  • 4 vårlökar

Gör så här

Mixa laxen fint i en matberedare. Blanda i de övriga ingredienserna till burgarna, och mixa till en jämn färs. Forma till biffar. Lägg en bit folie på grillen och grilla laxburgarna, eller stek dem i smör i en grillpanna, ett par minuter på varje sida.

Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Skiva vårlöken tunt.

Skär bröden på mitten och fördela sallad på dem. Lägg på laxburgaren och strö över vårlök och kapris. Klicka på örtsås och toppa med överdelen av brödet.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.