Till Norrmejerier startsida
Laxburgare med kapris, vårlök och örtsås

Laxburgare med kapris, vårlök och örtsås

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

Laxburgare:

  • 500 g laxfilé
  • 1 ägg
  • ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • salt och peppar

Sås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl finhackad basilika
  • finrivet skal och saft av ½ citron
  • salt och peppar

Till servering:

  • 4 kuvertbröd gärna med vallmofrön
  • 4 citronklyftor
  • 1 krispsallad
  • 1 dl cocktailkapris
  • 4 vårlökar

Gör så här

Mixa laxen fint i en matberedare. Blanda i de övriga ingredienserna till burgarna, och mixa till en jämn färs. Forma till biffar. Lägg en bit folie på grillen och grilla laxburgarna, eller stek dem i smör i en grillpanna, ett par minuter på varje sida. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Skiva vårlöken tunt. Skär bröden på mitten och fördela sallad på dem. Lägg på laxburgaren och strö över vårlök och kapris. Klicka på örtsås och toppa med överdelen av brödet.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer