Till Norrmejerier startsida
Laxfilé med sesamstuvad bladspenat

Laxfilé med sesamstuvad bladspenat

Superenkelt och gott att stuva spenat på detta sätt. Det blir både grönsaker och sås i ett.

Mängd: 4 portioner

4/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 4 laxfiléer à 150 g
  • 100 g färsk spenat
  • 1 dl sesamfrön
  • 2½ dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Smöra en form och lägg i laxen. Salta och peppra. Stek laxen i ugn ca 15 min eller tills den är nätt och jämnt genomstekt.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Skölj spenaten. Koka upp grädden Blanda i spenaten och låt koka under lock ca 1 min. Vänd ner sesamfröna och smaka av med salt och peppar.

Servera laxen med sesamstuvad bladspenat, kokt potatis och citronklyftor.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.