Till Norrmejerier startsida
Spättafilé med örtsås

Spättafilé med örtsås

Ibland glömmer man hur lätt det faktiskt är att göra sina egna fiskpinnar. Ett snabbt dopp i mjöl, ägg och ströbröd och vips har du den läckraste och frasigaste fisk man kan tänka sig.

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 8 spättafiléer
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar

sås:

  • 2 dl crème fraiche, Franska Örter
  • 2 msk finhackade färska örter

Gör så här

Lägg mjöl och ströbröd i var sin plastpåse. Krydda gärna mjölet med lite salt och vitpeppar. Dela spättorna på längden en gång. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Doppa fisken i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek fisken på medelhög värme i 2–3 minuter på varje sida. Rör ihop de färska örterna med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Servera fisken nystekt och frasig med sås, potatis och sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.