Till Norrmejerier startsida
Laxfilé med gremolatasås

Laxfilé med gremolatasås

Baka laxen tillsammans med fänkål. Perfekt "allt i ett"-middag.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 4 bitar laxfilé
  • 2 stånd fänkål
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 2 msk rivet citronskal
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär fänkålen i skivor och bottna en liten ugnsfast form. Strö hälften av persiljan, vitlök och citronskal på fänkålen. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden. Lägg laxen ovanpå, salta och peppra. Baka alltsammans i ugn ca 20 minuter. Toppa med resten av hacket. Servera gärna med pressad potatis.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.