Till Norrmejerier startsida
Linssallad med svalkande sås

Linssallad med svalkande sås

Servera gärna den goda linssalladen och såsen som tillbehör till Chicken Tikka.

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 dl gröna eller svarta linser
  • 1 stor röd lök
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • saften av en halv citron
  • salt och peppar
  • 1 knippe persilja

Sås:

  • 5 cm gurka
  • 1/2 paprika
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk gurkmeja

Gör så här

Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Spola
av linserna i kallt vatten, låt dem rinna av i en sil. Skär lök,
paprika och fänkål i små bitar. Lägg linserna i en skål och
häll över olivolja, vinäger och citronsaft. Smaksätt med salt och peppar. Salladen håller en vecka i kylen. Vid servering vänd i rikligt med hackad persilja.
Strimla gurka och paprika. Blanda ihop med gräddfilen. Smaksätt med salt, peppar och gurkmeja.