Till Norrmejerier startsida
Macaroni and cheese

Macaroni and cheese

Alla amerikanska ungars favoriträtt. Den svenska versionen av macaroni and cheese får dessutom ett lager köttfärssås i botten. Helt vegetarisk blir den naturligtvis utan köttfärs. Använd gärna en ost med lite sting i smaken. Se tipsruta nedan.

Mängd: 4 portioner

4/5
(195 röster)

Ingredienser

  • 4 dl makaroner
  • 1 sats god köttfärssås

Ostsås:

  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk mjöl
  • 4-5 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1+1/2 dl riven ost
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Koka makaronerna knappt mjuka. Smält smöret i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med mjölken under ständig vispning. Vispa såsen slät. Tag kastrullen av värmen och rör ned 1 dl riven ost. Vänd ned de kokta avrunna makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar. Bottna en ugnsfast form med köttfärssås. Häll på makaron-röran. Toppa med resten av osten. Hit kan allt förberedas och vänta i kylen. Värm/gratinera i 20 minuter eller tills makaronin fått fin färg och alltsammans är genomhett.

Tips:

Riv ned de sista snuttarna på osten och förvara i en ask i frysen. Då är det enkelt att bara "krafsa" upp så mycket som behövs. Den frysta osten kan användas direkt. Det brukar dessutom bli extra gott om det är flera olika sorters ostar blandade i asken.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer