Till Norrmejerier startsida
Macaroni and cheese

Macaroni and cheese

Alla amerikanska ungars favoriträtt. Den svenska versionen av macaroni and cheese får dessutom ett lager köttfärssås i botten. Helt vegetarisk blir den naturligtvis utan köttfärs. Använd gärna en ost med lite sting i smaken. Se tipsruta nedan.

Mängd: 4 portioner

4/5
(196 röster)

Ingredienser

  • 4 dl makaroner
  • 1 sats god köttfärssås

Ostsås:

  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk mjöl
  • 4-5 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1+1/2 dl riven ost
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Koka makaronerna knappt mjuka. Smält smöret i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med mjölken under ständig vispning. Vispa såsen slät. Tag kastrullen av värmen och rör ned 1 dl riven ost. Vänd ned de kokta avrunna makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar. Bottna en ugnsfast form med köttfärssås. Häll på makaron-röran. Toppa med resten av osten. Hit kan allt förberedas och vänta i kylen. Värm/gratinera i 20 minuter eller tills makaronin fått fin färg och alltsammans är genomhett.

Tips:

Riv ned de sista snuttarna på osten och förvara i en ask i frysen. Då är det enkelt att bara "krafsa" upp så mycket som behövs. Den frysta osten kan användas direkt. Det brukar dessutom bli extra gott om det är flera olika sorters ostar blandade i asken.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer