Till Norrmejerier startsida
Macaroni and cheese

Macaroni and cheese

Alla amerikanska ungars favoriträtt. Den svenska versionen av macaroni and cheese får dessutom ett lager köttfärssås i botten. Helt vegetarisk blir den naturligtvis utan köttfärs. Använd gärna en ost med lite sting i smaken. Se tipsruta nedan.

Mängd: 4 portioner

4/5
(179 röster)

Ingredienser

  • 4 dl makaroner
  • 1 sats god köttfärssås

Ostsås:

  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk mjöl
  • 4-5 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1+1/2 dl riven ost
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Koka makaronerna knappt mjuka. Smält smöret i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med mjölken under ständig vispning. Vispa såsen slät. Tag kastrullen av värmen och rör ned 1 dl riven ost. Vänd ned de kokta avrunna makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar. Bottna en ugnsfast form med köttfärssås. Häll på makaron-röran. Toppa med resten av osten. Hit kan allt förberedas och vänta i kylen. Värm/gratinera i 20 minuter eller tills makaronin fått fin färg och alltsammans är genomhett.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott