Till Norrmejerier startsida
Macaroni and cheese

Macaroni and cheese

Alla amerikanska ungars favoriträtt. Den svenska versionen av macaroni and cheese får dessutom ett lager köttfärssås i botten. Helt vegetarisk blir den naturligtvis utan köttfärs. Använd gärna en ost med lite sting i smaken. Se tipsruta nedan.

Mängd: 4 portioner

4/5
(194 röster)

Ingredienser

  • 4 dl makaroner
  • 1 sats god köttfärssås

Ostsås:

  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk mjöl
  • 4-5 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1+1/2 dl riven ost
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Koka makaronerna knappt mjuka. Smält smöret i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med mjölken under ständig vispning. Vispa såsen slät. Tag kastrullen av värmen och rör ned 1 dl riven ost. Vänd ned de kokta avrunna makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar. Bottna en ugnsfast form med köttfärssås. Häll på makaron-röran. Toppa med resten av osten. Hit kan allt förberedas och vänta i kylen. Värm/gratinera i 20 minuter eller tills makaronin fått fin färg och alltsammans är genomhett.

Tips:

Riv ned de sista snuttarna på osten och förvara i en ask i frysen. Då är det enkelt att bara "krafsa" upp så mycket som behövs. Den frysta osten kan användas direkt. Det brukar dessutom bli extra gott om det är flera olika sorters ostar blandade i asken.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer