Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl Mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • 12 lasagneplattor
  • 200 g fetaost
  • Ev. 1 msk finhackad färsk eller torkad rosmarin
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Börja med såsen: Smält smöret i en kastrull och vispa i mjöl och lite av mjölken till en klimpfri smet. Häll i den resterande mjölken och låt koka i ett par minuter. Salta och peppra.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Kärna ut paprikorna. Skär grönsakerna i små tärningar. Stek löken och vitlöken tills de är mjuka. Lägg i zucchini, paprika och aubergine, stek ytterligare en stund. Lägg i tomaterna och låt puttra ihop. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Smula fetaosten. Varva lasagneplattor, grönsaker, sås och fetaost i en smord ugnsfast form. Avsluta med sås, smulad fetaost och lite rosmarin. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna lasagnen med en sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.