Mängd: 4 portioner
Börja med såsen: Smält smöret i en kastrull och vispa i mjöl och lite av mjölken till en klimpfri smet. Häll i den resterande mjölken och låt koka i ett par minuter. Salta och peppra.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Kärna ut paprikorna. Skär grönsakerna i små tärningar. Stek löken och vitlöken tills de är mjuka. Lägg i zucchini, paprika och aubergine, stek ytterligare en stund. Lägg i tomaterna och låt puttra ihop. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Smula fetaosten. Varva lasagneplattor, grönsaker, sås och fetaost i en smord ugnsfast form. Avsluta med sås, smulad fetaost och lite rosmarin. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna lasagnen med en sallad.