Till Norrmejerier startsida
Medelhavsjärpar med krämiga champinjoner

Medelhavsjärpar med krämiga champinjoner

Mängd: 4 portioner

5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • ½ dl svarta oliver, finhackade
  • ½ dl soltorkade tomater, finhackade
  • 2 msk bladpersilja, finskuren
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g små champinjoner
  • 2½ dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 röd chili, skuren i skivor
  • persilja

Gör så här

Blanda färsen med ägg och ströbröd. Vänd ner lök, oliver, tomater och persilja. Salta och peppra. Forma färsen till järpar och stek i lite smör på medelhög värme i ca 8 min tills de fått fin färg och är genomstekta. Stek champinjonerna på hög värme i smör tills de är en gyllenbruna. Sänk värmen och tillsätt grädde och chili. Låt småputtra ett par minuter och smaka av med salt. Servera järparna med gräddkokta champinjoner och couscous. Garnera gärna med strimlad persilja.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.