Till Norrmejerier startsida
"Moussaka" med myntacouscous

"Moussaka" med myntacouscous

Mängd: 4 portioner

5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 auberginer
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 4 portioner couscous
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk mynta, finhackad
  • myntakvistar
  • 1 citron
  • 1 dl svarta oliver

Gör så här

Bryn lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Tillsätt köttfärs och stek ytterligare ett par minuter. Rör ner tomatpuré och oregano. Låt puttra ytterligare i 5 min. Blanda sist i gräddfilen. Salta och peppra.

Skär aubergine i skivor. Stek dem i smör tills de är mjuka. Salta och peppra. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Lufta den med en gaffel och blanda med lök och mynta. Varva aubergineskivor och köttfärs till små torn.

Servera med citronklyftor, couscous, oliver och gärna extra mynta.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.