Till Norrmejerier startsida
Grekiska lammfärsbullar

Grekiska lammfärsbullar

Mängd: 25 port (100 port)

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • lammfärs 2,5 kg (10 kg)
  • ägg 6 st (24 st)
  • vitlök, hackad 50 g (200 g)
  • färsk timjan finhackad 1 dl (4 dl)
  • eller torkad 3 msk (1 1/2 dl)
  • salt 2 msk (1 dl)
  • svartpeppar 1 msk (1/2 dl)
  • Norrmejerier Smör 75 g (300 g)
  • röd paprika, strimlad 1 kg (4 kg)
  • gul paprika, strimlad 1 kg (4 kg)
  • passerade tomater 1,5 kg (6 kg)
  • salt, svartpeppar
  • strösocker
  • ris, långkornigt 1,5 kg (6 kg)
  • salt

yoghurtsås:

  • Naturell Yoghurt 1,2 l (4,8 l)
  • vitlök, riven 30 g (120 g)
  • salt och svartpeppar

dekoration: färsk timjan

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt ett par tim. Koka riset i saltat vatten.
Blanda färs, ägg, vitlök och timjan. Smaksätt med salt och peppar. Forma biffar och stek i smörda bleck i ugn 175° ca 20 minuter. Blanda paprika och tomater. Koka upp och smaka av med salt, peppar och socker. Servera lammfärsbiffarna med tomatröra, ris och en kvist timjan. Ringla yoghurtsås över.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.