Till Norrmejerier startsida
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Kyckling och grönsaker kan serveras både varma och kalla, beroende på tid och tillfälle.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 2 msk soltorkade tomater, strimlade
  • ett knippe färsk basilika, strimlad
  • salt och peppar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 burk kikärtor
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 zucchini, strimlad

Gör så här

Rör samman crème fraiche, soltorkade tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering. Krydda kycklingen med salt och peppar. Grilla kyck­lingen eller ugnsstek den i 200° ca 20 minuter. Fräs grönsakerna i lite smör utan att de tar färg. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingfilé­erna skurna i skivor tillsammans med grönsaker och den kalla såsen. Garnera gärna med extra basilika och tomater vid servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer