Till Norrmejerier startsida
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Kyckling och grönsaker kan serveras både varma och kalla, beroende på tid och tillfälle.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(5 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 2 msk soltorkade tomater, strimlade
  • ett knippe färsk basilika, strimlad
  • salt och peppar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 burk kikärtor
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 zucchini, strimlad

Gör så här

Rör samman crème fraiche, soltorkade tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering. Krydda kycklingen med salt och peppar. Grilla kyck­lingen eller ugnsstek den i 200° ca 20 minuter. Fräs grönsakerna i lite smör utan att de tar färg. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingfilé­erna skurna i skivor tillsammans med grönsaker och den kalla såsen. Garnera gärna med extra basilika och tomater vid servering.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.