Till Norrmejerier startsida
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Kyckling och grönsaker kan serveras både varma och kalla, beroende på tid och tillfälle.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 2 msk soltorkade tomater, strimlade
  • ett knippe färsk basilika, strimlad
  • salt och peppar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 burk kikärtor
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 zucchini, strimlad

Gör så här

Rör samman crème fraiche, soltorkade tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering. Krydda kycklingen med salt och peppar. Grilla kyck­lingen eller ugnsstek den i 200° ca 20 minuter. Fräs grönsakerna i lite smör utan att de tar färg. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingfilé­erna skurna i skivor tillsammans med grönsaker och den kalla såsen. Garnera gärna med extra basilika och tomater vid servering.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott