Till Norrmejerier startsida
Chilimarinerad kyckling- och quinoasallad med yoghurtsås

Chilimarinerad kyckling- och quinoasallad med yoghurtsås

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 4 majskycklingbröst eller kycklingfilé
  • 2 tsk rökt chilipulver eller vanligt chilipulver
  • 100 g riven Västerbottensost®
  • 2 dl okokt röd quinoa
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 dl + 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar

sås:

  • 2 dl Norrmejeriers Matyoghurt
  • 2 tsk rökt chilipulver eller vanligt chilipulver
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Lägg paprikorna i en ugnsfast form och rosta dem i ca 20 min. Skalet ska vara nästan helt svart.
Låt dem svalna. Skala, dela på mitten och kärna ur. Sänk ugnsvärmen till 180°. Skär ett snitt i den tjockare delen av kycklingbrösten. Krydda med chili. Fyll med paprika, ost och 1 dl persilja. Rulla ihop kycklingen i fyra foliepaket. Stek i ugnen ca 15 min eller tills innertemperaturen är 70°. Ta ut och låt vila 10 min. Koka quinoa enligt anvisning men tillsätt hönsbuljongen i kokvattnet. Blanda quinoa med finhackad persilja. Salta och peppra. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Skär kycklingen i skivor och servera med quinoa och chiliyoghurt. Toppa gärna med lite extra smulad Västerbottensost.