Till Norrmejerier startsida
Persiljepestofyllda kycklingfiléer

Persiljepestofyllda kycklingfiléer

Mängd: 4 portioner

4/5
(11 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 dl persilja
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g riven Västerbottensost®
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • pasta för 4 portioner
  • 1 dl gröna oliver utan kärna
  • 1 dl svarta oliver utan kärna
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Mixa persilja, pinjenötter, vitlök och olja. Tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna, salta och peppra och fyll kycklingfilén med pesto. Linda en skiva skinka runt varje filé. Bryn kycklingen i smör. Stek klart i ugn ca 15-20 min eller tills kycklingen är klar. Koka pastan i saltat vatten. Skär oliverna i ringar och blanda med pastan. Servera kycklingen med pastan. Strö nymalen peppar över. Garnera gärna med hackad persilja och lite hyvlad Västerbottensost.