Till Norrmejerier startsida
Persiljepestofyllda kycklingfiléer

Persiljepestofyllda kycklingfiléer

Mängd: 4 portioner

4/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 2 dl persilja
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g riven Västerbottensost®
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • pasta för 4 portioner
  • 1 dl gröna oliver utan kärna
  • 1 dl svarta oliver utan kärna
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Mixa persilja, pinjenötter, vitlök och olja. Tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna, salta och peppra och fyll kycklingfilén med pesto. Linda en skiva skinka runt varje filé. Bryn kycklingen i smör. Stek klart i ugn ca 15-20 min eller tills kycklingen är klar. Koka pastan i saltat vatten. Skär oliverna i ringar och blanda med pastan. Servera kycklingen med pastan. Strö nymalen peppar över. Garnera gärna med hackad persilja och lite hyvlad Västerbottensost.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.