Till Norrmejerier startsida
Morotsfrittata med spenatsallad och valnötter

Morotsfrittata med spenatsallad och valnötter

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 6 ägg
  • 4 msk vatten
  • salt och peppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 50 g valnötter
  • 200 g färsk spenat
  • 2 dl crème fraiche 50 g blåmögelost

Gör så här

Skala morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Vispa äggen lätt med en gaffel. Tillsätt vatten, salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i morötterna och låt fräsa cirka 1 minut. Häll över äggsmeten och låt den stelna långsamt. Vänd frittatan med hjälp av ett grytlock och stek den på andra sidan i 2 minuter.Blanda créme fraiche med smulad ost. Servera frittatan med spenatsallad toppad med valnötter och créme fraiche.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.